dimarts, 15 de juliol del 2014

FONT DE L'ABEURADOR (MURA)

Aquesta font també la situa i li dóna nom el Josep Álvarez dins el seu llibre inèdit: FONTS I LLOCS D'APROVISIONAMENT. Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac i zones limítrofes.

Per visitar aquesta font muratana, primer ens hem d'apropar al poble, ja sigui per la pista asfaltada que baixa directament a l'ermita de Sant Antoni o per la carretera que et deixa a l'aparcament del "nou" edifici de l'Ajuntament.

Un cop situats al poble, ens hem de dirigir cap a la font de l'Era tot creuant el pontet sobre la riera. I un cop en aquell esplanada, veurem la

- Font de l'Abeurador (ETRS89): N 41º 41.912'  E 01º 58.726'

Encara que pugui semblar mentida és molt a prop de la font natural més popular de Mura: la font de l'Era. Exactament uns 50 metres aigües amunt del mateix marge esquerre de la riera de Nespres (de Mura). El dia que vaig anar a fotografiar-la no rajava, però al terra de la raconada hi havia un bassalet. Tot i així, recordo que fa uns tres o quatre anys (abans que sabés que aquella surgència tenia nom) la vaig veure rajar abundosament al costat de la seva veïna més popular.



BIBLIOGRAFIA:

Llibre inèdit del Josep Álvarez i Jaén (CET). FONTS I LLOCS D'APROVISIONAMENT. Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac i zones limítrofes. Abril de 1997

Mapa de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac 1:20.000 del Centre Excursionista de Terrassa. Any 1988

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada